Hírek, aktualitások

2016. Októberi új könyveink

2016. Októberi új könyveink

 


azarablanya1

Borsa Brown: Az ​Arab lánya (Az Arab 3.)

Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak

Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?

A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.


laprollapra

Jodi Picoult · Samantha van Leer: Lapról ​lapra (Sorok között 2.)

A valóságban Delila és Olivér soha nem lehetne egy pár. Viszont itt vannak a valóságban, és mégis párként élnek. Szembe kell nézniük a ténnyel: a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” mondatot akár komolyan is vehetik. A sors azonban különös módon üzen nekik, és hamarosan rá kell jönniük: egy mese újraírása kockázatokkal jár.

A Sorok között folytatásában Olivérnek olyan hétköznapi problémákkal kell megküzdenie, amelyekről nem is álmodott: eddig mindenki az ő alattvalója volt, mostantól azonban neki kell alkalmazkodni másokhoz. Ami nem is olyan könnyű feladat, ha az embernek már előre meg van írva a meséje…
Delilának és Olivérnek közösen kell eldönteniük, mennyit hajlandóak kockáztatni az igaz szerelemért, hogy a történetük a való világban is boldog véget érjen. Hiszen a legnagyobb kalandok nem a tündérmesék lapjain történnek…


masszivmaslelek

Barbara Taylor Bradford: Más ​szív, más lélek

Laura és Claire gyerekkori jó barátnők. Szüleik mindkettőjüket elhanyagolják, és Claire sokat vendégeskedik Laura nagyszüleinél. Barátságuk tartósnak bizonyul annak ellenére, hogy messzire sodorja őket egymástól az élet: Laura New Yorkban egy művészeti tanácsadó cég társtulajdonosa lesz, és házassága Douggal már-már mesébe illik. Claire egy párizsi művészeti folyóirat szerkesztője, s tönkrement házassága miatti boldogtalanságában a munkájának és Natasha nevű lányának szenteli minden idejét. Szépek, sikeresek és gazdagok, ám életük mégsem úgy alakul, ahogy várnánk. Minden bajt betetőzve megjelenik a halál, de aki életben marad és bátran helytáll, arra végül mégiscsak rámosolyog a szerencse.


amaffiaagyaban

Borsa Brown: A ​maffia ágyában (A maffia ágyában 1.)

Suzanne ​​Roberts körül megfordul a világ: viharos gyorsasággal veszít el mindent és mindenkit maga körül, ami és aki addig fontos szerepet töltött be az életében. Szerencséjére a sors kárpótolja őt mindenért: megajándékozza Massimo, az ellenállhatatlan, művelt és jómódú ügyvéd szerelmével, aki rögvest szülővárosába, Palermóba röpíti álmai asszonyát. Itt véget is érhetne ez a romantikus történet… a happy end ezúttal mégis elmarad. Szicíliáról ugyanis kiderül, hogy távolról sem a képzelet mesés birodalma, s lassan Massimóról is lehull az álarc…

Lesz-e kiút az érzései között őrlődő, bántalmazott hősnő számára? Van-e szabadulás a maffia hálójából? És egyáltalán: hol van a határ szerelem és gyűlölet között?

„A gyűlölet is szeretet, csak épp fejtetőre van állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem” – adja meg a választ Osho, és e tantétel igazságát nem is bizonyíthatná hitelesebben e könyv.

BORSA BROWN lélektani folyamatokat is boncolgató, letehetetlen regénye feltárja, milyen pokoli mélységekbe és paradicsomi magasságokba juthat férfi és nő, ember és ember kapcsolata.


sapadtkiralyokhercegek

Cassandra Clare · Robin Wasserman: Sápadt ​királyok, hercegek (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 6.)

Egykori vámpírként Simon mindig is megértette az alvilágiakat, miután azonban megtapasztalja, milyen mélységes előítélettel viseltetnek az árnyvadászok a tündérek iránt, végképp felháborodik. A történetben fény derül Helen és Mark Blackthorn, a The Dark Artifices két fontos szereplőjének származására is.


asorsom

  Abbi Glines: A ​sorsom (Existence trilógia 2.)

 

Pagan Moore számára semmi sem egyszerű. Lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután szerelmét megmentette attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. De tévedett.
A női szívek megdobbantója, az iskolai hátvéd, Leif Montgomery eltűnt. Amíg a város beleőrül az aggodalomba, Pagan más okokból lesz idegroncs. Úgy tűnik, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.
Dank már a kezdetektől tudta Leif titkát, de nem kezdett el aggódni egyetlen lelketlen teremtmény miatt. Azonban most tudatosul benne, hogy mekkora hibát követett el.
Pagan lelkét már születésekor megjelölték, kielégítve ezzel egy olyan sötét erőt, amit a Halál meg sem közelít. Dank tudja, Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de a lány az övé, azt pedig már bebizonyították, hogy akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, nem jelenthet problémát…


szerelemreteremtve

Marie Force: Szerelemre ​teremtve (A McCarthy család 1.)

Maddie Chester elhatározza, hogy elhagyja otthonát a Gansett-szigeten, ahová csak rossz emlékek kötik, és ahol csúnya pletykák terjednek róla. Egy nap éppen kerékpárral megy munkába, hogy takarítson a McCarthy’s Resort Hotelben, amikor Gansett „tékozló fia” Mac McCarthy fellöki őt. Mac azért megy vissza a városba, hogy segítsen apjának a családi vállalkozást eladni, és esze ágában sincs, hogy sokáig maradjon. Amikor fellöki Maddie-t, aki súlyos sérüléseket szerez, beköltözik hozzá, hogy ápolja, és segítsen gondot viselni a nő pár hónapos kisfiára. Hamarosan rájön azonban, hogy a villámlátogatással kapcsolatos tervét súlyos veszély fenyegeti.


aborostyanorzoje

Freda Lightfoot: A ​borostyán őrzője

A forradalmi Oroszország és a páratlan Angol Tóvidék szolgál izgalmas háttérül ennek a lenyűgöző történetnek, mely a féltékenység, a bosszú, a megbékélés és a megbocsátás szövevényes útjait mutatja meg az olvasónak.

Angol Tóvidék, 1960.

A fiatal Abbie Myers hazatér Franciaországból a családi birtokra, miután tudomást szerzett anyja haláláról. A család próbálja feldolgozni a nő öngyilkosságát, ezért Abbie elhatározza, hogy szeretett nagyanyja segítségével megpróbálja feltárni anyja és családja eddig elkendőzött titkait. A nagymama csodálatosan elmesélt történetei visszarepítik őt 1911-be a cári Oroszországba, ahol akkor ő nevelőnőként dolgozott egy elkényeztetett és bosszúszomjas grófnőnél, ám 1917-ben mindannyian kénytelenek voltak elmenekülni a forradalom borzalmai elől.
Miközben Abbie azért küzd, hogy családjában egyetértést teremtsen, ráébred, hogy ezek a régen történt események utórengései okozzák, illetve veszélyeztetik a családjában oly nehezen megteremtett törékeny békét.


egyevvelkesobb

William R. Forstchen: Egy ​évvel később (Később 2.)

William R. Forstchen ráijesztett a világra az Egy másodperccel később című regényével, a történet azonban nem ért végett, hamarosan következett a folytatás, az Egy évvel később.

Forstchen, aki eredeti hivatását tekintve történész, egyetemi professzor, szakterülete pedig a haditechnika, olyannyira hitelesen írta meg minden amerikai rémálmát, terrorakciót, az EMP nevű, elektronikus tömegpusztító fegyverrel, hogy annak már megjelenése előtt jóval híre ment az amerikai kongresszusban. Azt tartották, ez az a regény, amit mindenkinek el kellene olvasnia.
És most, az író visszatér, Black Mountainbe, a férfihoz, aki a várost újraépítette a pusztulásból, egy a korábbinál is izgalmasabb folytatással…


elestargyak

Gillian Flynn: Éles ​tárgyak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A fiatal chicagói újságíróra, Camille Preakerre nyugtalanító megpróbáltatás vár néhány hónapos pszichiátriai kezelését követően: főszerkesztője visszaküldi fojtogató szülővárosába, hogy az ott történt gyerekgyilkosságokról tudósítson.

Camille évek óta alig beszélt neurotikus, hipochonder anyjával, tizenhárom éves, gyönyörű féltestvérét, a poros kisváros lakóit valamiképp a markában tartó Ammát pedig utoljára óvodásként látta. A viktoriánus stílusú, kísérteties családi házban Camille-t megrohanják boldogtalan gyerekkorának emlékei, és akaratlanul is azonosulni kezd a meggyilkolt kislányokkal. Miközben egyre mélyebbre rántják sötét múltjának démonai, és felszakadnak soha be nem gyógyult sebei, versenyfutásba kezd az idővel, hogy kiderítse, ki lehet a tettes. Ha Camille túl akarja élni életveszélyes visszatérését, nem tehet mást, mint hogy egyszer és mindenkorra összerakja múltja kirakós játékának darabjait.

„Szellemes, stílusos, remek első könyv. Igazi főnyeremény.” (Harlan Coben)


halalostestveriseg

Nora Roberts J. D. Robb: Halálos ​testvériség (Eve Dallas 42.)

IGAZSÁG SZOLGÁLTATOTT

Edward Mira befolyásos ember, akinek sok az ellensége. Ám amikor a hajdani szenátort erőszakkal elrabolják, Eve Dallas hadnagy azt gyanítja, hogy inkább személyes, mintsem politikai indíték áll az ügy hátterében. Valaki igazságot keres; minél véresebbet, annál jobb.

Edward unokaöccse, Dennis is megsérül az emberrablás folyamán – amitől az ügy hirtelen nagyon is személyessé válik Eve és a férje, Roarke számára. Dennis ugyanis jó barátjuknak, a NYPSD legjobb profilozójának, Charlotte Mirának a férje.

Sötét titkok tárulnak fel, ahogy Eve egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, melyek akár egy családot is képesek szétszakítani. Edward Mira magas rangú barátokkal büszkélkedhetett – akik szemmel láthatóan mindannyian titkolnak valamit. A nyomozás hirtelen döbbenetes fordulatot vesz, és Eve rájön, hogy nem minden áldozat ártatlan, sőt néhány kötelék nem barátságban, hanem vérben kovácsolódott.


ahitetlen

Martina Cole: A ​hitetlen

Martina Cole legújabb regénye ismét gátlástalan és kegyetlen világba vezet: egy sokkoló családi drámát mutat be.

A külvilág számára Cynthia Callahan irigylésre méltó asszony; férje imádja, otthona bűbájos, két gyereke gyönyörű. Ám Cynthia mélységesen elégedetlen a sorsával; egész életében a legjobb után sóvárgott, és eltökélte, hogy meg is szerzi magának.
Semmi sem állhat az útjába, még ha ez pusztulást és tragédiát hoz is azokra, akik a legközelebb állnak hozzá. Áldozat pedig számtalan akad: Jimmy, a férje, aki sohasem tud felesége kedvére tenni; a húga, Celeste, akitől azt veszi el, ami számára a legdrágább. A szülei, Mary és Jack, akik próbálják rendbe hozni, amit tönkretett. De a legtöbbet szenvedő áldozatok Cynthia gyermekei, James és Gabby, akik soha nem heverik ki az általa okozott fájdalmat…


akem

Paulo Coelho: A ​kém

Egy ​​megrontott kislányból lett nagyon kemény nő története A kém. Mata Hari képtelen volt elviselni a női rabság láncait, a rá kiosztott alárendelt társadalmi szerepet. Felismerte a kitörés lehetőségeit, kilépett a sorból, és azt mondta: Nem! Olyan életszabályokat alkotott önmaga számára, amelyek mindenkinél erősebbé és szabadabbá tették. Mata Hari illúziómentes világában a vonzalom: valuta, a szex: eszköz, a szerelem: tiltott dolog. Azt hitte, okosabb mindenkinél. És az is volt, amíg betartotta saját törvényeit. Azonban abban az első pillanatban, amikor engedett a mindent elsöprő szerelem csábításának – bukása elkerülhetetlenné vált.

Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnő az embertelen párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, ahol az első világháborúban folytatott kémkedés vádjával tartották fogva. A leveleket testamentumnak szánta. Általuk üzent a lányának, akit nem láthatott felnőni; meg akarta értetni egyetlen örökösével, miért is választott ennyire kirívó, kalandokkal teli életet.


keseruszajiz

Cassandra Clare · Sarah Rees Brennan: Keserű ​szájíz (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 7.)

Miután Simont elrabolják a tündérek (hogy miért rabolja el mindig valaki?), gyorsan szövetségeset köt a Dark Artifices egyik főszereplőjével, Mark Blackthornnal, aki a Vadűzéssel tölti a napjait arra várva, hogy az árnyvadászok kiszabadítsák, és hazamehessen a testvéreihez.


vegzetesviszony

  Marie Force: Végzetes ​viszony (Végzetes 1.)

 

Washington D. C. Fővárosi Rendőrkapitányságának oszlopos tagja Sam Holland nyomozó őrmester. Komoly győzelemre van szüksége, hogy megmentse a karrierjét – és az önbizalmát – egy katasztrófába torkolló nyomozás után. A tökéletes lehetőség akkor következik be, amikor megtalálják John O’Connor szenátort brutálisan megcsonkított holttestét, és Samet bízzák meg az eset felderítésével. Samnek együtt kell működnie Nick Cappuanóval, aki O’Connor barátja és kabinetfőnöke volt… és akivel, évekkel korábban Sam emlékezetes egyéjszakás kalandba bonyolódott. A szexuális vonzerő még mindig működik közöttük, szinte izzik a levegő, és Samnek küzdenie kell, hogy az ügyre tudjon figyelni. A koronatanúval együtt hálni alapvető hiba, amit nem engedhet meg magának – különösen, amikor egyre több szaftos titokra derül fény a szenátorral és családjával kapcsolatban, ráadásul egyre több az áldozat…


valahol

Leiner Laura: Valahol (Bexi 5.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében.
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.


vegtelentenger

Rick Yancey: Végtelen ​tenger (Az ötödik hullám 2.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​​első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!

Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt.
Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek…
Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek vezérének, Voschnak a csapdájába esik. Mindkét lány erejét és kitartását megsokszorozza, hogy a kegyetlen összecsapások közepette meglepő módon erős érzelem bontakozik ki bennük egy-egy társuk iránt. Tetteiken múlik, hogy mit hoz a jövő – életet vagy halált, reményt vagy sötétséget, szeretetet vagy gyűlölködést.

„A Végtelen tenger lenyűgöző folytatása, mondhatni továbbfejlesztése a trilógia kitűnő nyitókötetének.” – USA Today


avegzetem

Abbi Glines: A ​végzetem (Existence trilógia 1.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi ​​történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.

0


You must be logged in to post a comment.

cheap ray ban sunglasses outlet
cheap oakley outlet sale
cheap Ray Ban sunglasses online
cheap Ray Ban sunglasses outlet uk
Cheap Ray Bans Outlet
cheap ray bans sale
cheap ray ban glasses
Ray ban sunglasses for cheap
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban glasses outlet
cheap ray ban glasses
cheap oakley sunglasses outlet
Wholesale oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses online
occhiali da sole ray ban clubmaster oakley Italia ray ban italia occhiali da sole ray ban outlet