Nouvelles

Márai-program I-II.

Márai-program I-II.

 

Márai-program I.

 

A program célja: a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz, az olvasáskultúra fejlesztése, a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

A Márai-program keretében 400 eFt-ot fordíthatott a Nyíracsádi Ligetalja Könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával állománya bővítésére, frissítésére.

Ebből az összegből 140 db könyvet tudtam válogatni a lexikonoktól, az albumokon át, a gyermekkönyvekig, versekig, amelyek feldolgozás után kerültek a polcokra.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft két részletben, augusztus végén és október közepén szállította le a Márai listáról válogatott könyveket.

50-50 %-ban tény- és szépirodalmat lehetett rendelni a könyvtáraknak. Szerencsére még az elsők között sikerült leadni a könyvrendelést 200-200 eFt értékben. A megadott Márai listából a könyvválogatás nagy áttekintéssel történt. Igyekeztem olyan könyveket választani, amely még nem volt meg a könyvtárnak. A könyvek megérkezése és egyeztetése után a feldolgozás (bibliográfia készítése, szakjelzet, könyvsarok felhelyezése, katalógus cédula meggépelése) hosszabb időt vett igénybe. Menet közben persze érdeklődéssel böngésztek az olvasók, és kérdezték, hogy mikor lehet ezekből a szép új könyvekből kölcsönözni?

A Márai-program lehetővé tette, hogy a kicsiktől a nagyokig, a gyerektől a tudományos irodalomig számos érdeklődési területen át találhatnak új csemegéket az olvasók. A listáról sikerült 4 db hangos könyvet is választani a vakok- és gyengén látók számára.

 

Márai-program II. 

 

2012. októberében megérkezett a Ligetalja Könyvtárba a Márai-program II. pályázat keretében beszerzett könyvszállítmány, a kötetek összértéke 400 ezer forint, mely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A hat dobozban érkezett könyveket a Márai-program II. két, egyenként ötszáz kötetes listáról lehetett kiválasztani,  az egyik lista tényirodalmat, a másik pedig szépirodalmat tartalmazta.

A könyvtár igényeit figyelembe véve választottam ki a számunkra fontos könyveket. Ebből az összegből 180 db könyvet sikerült vásárolni, melyből a szépirodalom 110 db, a tényirodalmi könyvek 70 db.

VN:F [1.9.22_1171]
Szavazatok: 0.0/5 (0 szavazat)
0


You must be logged in to post a comment.

cheap ray ban sunglasses outlet
cheap oakley outlet sale
cheap Ray Ban sunglasses online
cheap Ray Ban sunglasses outlet uk
Cheap Ray Bans Outlet
cheap ray bans sale
cheap ray ban glasses
Ray ban sunglasses for cheap
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban glasses outlet
cheap ray ban glasses
cheap oakley sunglasses outlet
Wholesale oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses online
occhiali da sole ray ban clubmaster oakley Italia ray ban italia occhiali da sole ray ban outlet