Hírek, aktualitások

Decemberi új könyveink

 


ejszakaimuszak

Stephen King : Éjszakai ​műszak

„… ​nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól és megragadná a bokámat…” – írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában.A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra. Ezek a félelmek olyankor megalapozottak, máskor teljesen irracionálisak, néha elmosódottak, máskor határozott alakot öltenek. Aztán ott a borzongás, ami szintén kellemetlen, de azért mégis mohón olvassuk az újságban, hogy „Agyonverte…”, „Kútba dobta…”, „Feltrancsírozta…” stb. Stephen King a maga mesteri és utánozhatatlan módján formába önti, történetekké kerekíti ezeket az érzéseket, csakhogy e teljességgel modern mesékben nem a vasorrú bába, hanem egy megvadult mosodai gőzvasaló üldözi áldozatát, a hétfejű sárkány helyett életre kelt játék hadsereg indít véres bosszúhadjáratot, netán a fűnyíróember ajánlja fel szolgálatait a kertvárosi ház gyanútlan lakóinak, s nem kell az óriások birodalmába látogatni, megteszi egy sivár országúti pihenő, ahol őrjöngő kamionok hajkurásszák a kávéra betérő fáradt utast, Puhaléptű Jackről már nem is szólva…
Nos, kedves Olvasó, kucorodjon kedvenc karosszékébe, készítsen maga mellé egy csésze teát, bár olykor egy pohárka feszültségoldó töményebb sem árt (hanem a cigarettával csínján bánjon, mert esetleg meglátogatják a Leszoktató Rt. munkatársai!), és lapozza fel a kötetet. Azért előtte nem árt ellenőrizni – biztos, ami biztos –, hogy jól bezárta-e az ajtót…


egyszerelemtotenete

J. Bengtsson : Egy ​szerelem története (Cake 1.)

Lehet, ​hogy Jake McKallister rocksztár, de annyi biztos, hogy nem átlagos. Fiatal kamaszként borzasztó bűntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett. Ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé.
Mikor a szókimondó és életigenlő Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérőjének egy közös barátjuk esküvőjén, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey, a szószátyár, Jake, a magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom.
És mégis, nyilvánvaló különbségeik ellenére, Jake és Casey egymásra talál, és Casey fénye beragyogja Jake sötét gondolatait. De vajon elég erős lesz-e a szerelmük, hogy legyűrje a fiú sötét múltjának romboló terhét? J. Bengtsson egy óriási vörös fenyőkkel körbevett házban nőtt fel Észak-Kaliforniában. Mindig arról álmodott, hogy többet lásson a világból, ezért az egyetem első évét külföldön töltötte Európában. Sokkal többel tért haza, mint arra valaha is számított: egy svéd fiú szerelmével. Ezután több év kontinensek közötti ingázás következett, míg végül összeházasodtak, született három gyermekük és letelepedtek Dél-Kaliforniában.
A Cake J. Bengtsson első regénye.


egyfranciatitokize

Laura Madeleine : Egy ​francia titok íze

1919, Anglia: A háború véget ért, de Emeline Vane számára nem jött el a béke ideje. A lány sehol sem találja a helyét, fogalma sincs a jövőjéről. Bánatában vonatra száll, és megszökik a családja elől.1969, Franciaország: Egy fiatal ügyvédjelölt érkezik a kis faluba, hogy kinyomozzon néhány részletet egy régi ház eladásával kapcsolatban. Amikor megtalálja Emeline Vane naplóját, rájön, igencsak szövevényes ügyről van szó.
Mi történt valójában Emeline-nel sok évvel ezelőtt? Hova tűnt a lány, ki lett belőle? És milyen titkokat rejt egy hajdani kisvendéglő?Egy újabb csodálatos regény eltűnt idők ételeiről és egy csodás szerelem történetéről a nagy sikerű EGY CUKRÁSZMESTER MESÉJE szerzőjétől.


csontesver

Nora Roberts : Csont ​és vér (A Kiválasztott krónikája 2.)

„Roberts ​lebilincselő regényben folytatja a Kiválasztott apokaliptikus krónikáját, mely egyszerre merész és lélegzetelállító.” – KirkusA világ nem születhet újjá, amíg egy különleges lány be nem teljesíti sorsát. Milliárdokat ölt meg a Végzet, a világ veszélyessé vált, mert a fosztogatók kegyetlen bandái és a magukat a Tisztaság Harcosainak nevező fanatikusok a következő áldozatukra vadásznak. Létezik még azonban néhány tiszta zug – mint New Hope városkája és a farm, ahol Fallon Swift él családjával. Ahogy a lány tizenharmadik születésnapja közeledik, nem leplezheti tovább igazi természetét, azt, hogy ő a Kiválasztott. Eljött az idő, hogy Fallon elhagyja az otthonát, és Mallick irányítása alatt megkezdődjék a kiképzése. Megtanulja a gyógyítás régi módszereit, olyan erőket fedez fel magában, amelyeket elképzelni sem tudott… és amikor eljön az ideje, felveszi a kardot és harcolni fog. Mert eljön az idő, amikor a sötétséggel is szembe kell néznie – a szerettei kedvéért, akiket elhagyott, és mindazokért, akik a Kiválasztottba helyezték minden reményüket és hitüket.


bizalom

Kylie Scott :Trust – Bizalom

Mindenki megérdemel egy második esélyt! A 17 éves gimnazista Edie Millen élete gyökeresen megváltozik, amikor egy rablótámadás közepén találja magát, és majdnem meghal. Miután elege lesz osztálytársai jelentőségteljes pillantásaiból és beszólásaiból, sulit vált, ahol találkozik a megmentőjével, Johnnal. A fiút a legvadabb pletykák övezik,.


beleferegypiciszivbe

Grecsó Krisztián : Belefér ​egy pici szívbe

“Aki megnő, az mindig nagy ,Vagy egy kicsit kicsi marad.” Grecsó Krisztián rendhagyó könyvében gyerekversek olvashatók. A szerző kislánya, Hanna ihlette ezeket a szövegeket, de minden kisgyerek és szülő örömét lelheti bennük. Hétköznapok és ünnepnapok, az élet csecsemő-szemmagaságból: Grecsó Krisztián gyerekverseit a világra való rácsodálkozás, a dolgok megnevezése fölötti öröm mozgatja.
A könyvet Baranyai (b) András nagyszerű rajzai teszik még elevenebbé.


barnumrejtely

Böszörményi Gyula : A ​Barnum-rejtély (Ambrózy báró esetei 6.)

1901. ​április 3-án hatalmas tömeg gyülekezik a Monarchia ékköveként emlegetett magyar székesfővárosban, Budapesten, a külső Kerepesi úton. A többezres csődületben inasoktól az arisztokratákig mindenféle rendű és rangú ember képviselteti magát. Reggel 6 óra 20 perckor aztán az izgalom a tetőfokára hág. A tömeg felmorajlik, a rendőrök sorfalat állva próbálják az izgága embereket hátrébb szorítani. A cinkotai vasútállomás különvágányára ekkor pöfög be az első hatalmas teherszerelvény, mely Budapestre hozza az amerikai „humbugkirály”, Barnum és Bailey kerekeken gördülő „városát”, a Greatest show on earth-öt, vagyis a Föld legnagyobb cirkuszi látványosságát. A tömegben ott van egy fiatal hölgy is, a Marosvásárhelyről származó Hangay Mili, a hírneves magánzó detektív, Ambrózy báró hitvese. És ahol ennyi ember verődik össze, ott bűnözők is akadnak szép számmal. A bűntettre pedig, mely sokkal hajmeresztőbb, mint a cirkusz bármely csodája, nem is kell sokáig várni. Szerencsére kéznél van a kor legkiválóbb „szoknyás detektívje”, Mili báróné, aki rögvest nyomozásba kezd. Tessék betérni! Jó szórakozást, különleges izgalmakat!


azutolsotargyalas

Scott Turow : Az ​utolsó tárgyalás (Ártatlanságra ítélve 11.)

 

„A ​tárgyalótermi drámák mestere.” – Daniel Silva New York Times bestsellerszerző
„Első számú thriller.” – David Baldacci New York Times bestsellerszerző
„Scott Turow megadta a mércét a modern jogi thriller számára.”
Wall Street Journal„A modern jogi thriller keresztapja visszatért.”Seattle Times
Egy utolsó ügy, amely mindent kockára tesz
A nyolcvanöt éves, híres védőügyvéd, Alejandro „Sandy” Stern egészsége megrendült, szelleme azonban még mindig ugyanolyan eleven, mint karrierje csúcsán. Nyugdíjba készül, ám amikor egy régi barátját, dr. Kiril Pafkót, a Nobel-díjas orvost bennfentes kereskedelemmel, csalással és gyilkossággal vádolják, Stern elhatározza, hogy elvállal még egy utolsó tárgyalást.Stern a kiváló rákkutató életének csillogó felszíne alá hatol, olyan mélyre ás, hogy lassan mindent megkérdőjelez, amit addig tudott a barátjáról.
Az ügyvéd kötelességtudata, hogy védelmezze az ügyfelét. Az igazságszolgáltatás erejébe vetett hite még egyszer utoljára kemény próba elé kerül a tárgyalóteremben, ahol a bizonyítékokat és a valóságot néha egy világ választja el.Pafko számos hibája ellenére vajon ártatlan az ellene felhozott, szörnyű vádakban? Meddig megy el Stern, hogy megmentse őt és – bármi lesz is a tárgyalás végkimenetele – megtudja vajon az igazságot?
A New York Times bestsellerírója, Scott Turow több mint 30 millió könyvet adott el világszerte. Az utolsó tárgyalás című, mesterien megírt jogi thrillere azokba a mélységekbe pillant be, ahol a törékeny emberi természet és az igazságszolgáltatás rendszere szembekerül egymással. A feszült hangulatú történet felveti azt a kérdést is, hogyan mérhető egy élet értéke.


azelrejtettorakulom

Rick Riordan : Az ​elrejtett orákulum (Apollón próbái 1.) (Félvér Tábor Krónikák 11.)

Mi a legnagyobb büntetés egy halhatatlan számára? Ha emberré változtatod.Apollón úgy felbőszíti az apját, Zeuszt, hogy az letaszítja őt az Olimposzról. Legyengülten és összezavarodva, egy hétköznapi tinédzser képében landol New Yorkban. Az égi hatalmától megfosztott négyezer éves istenségnek meg kell tanulnia, hogyan maradjon talpon a modern világban, amíg vissza nem férkőzik Zeusz kegyeibe. Apollónnak azonban sok ellensége van: istenek, szörnyek és halandók, akik végleg el akarják pusztítani az egykori olimposzit. Apollónnak segítségre van szüksége, és csak egyetlen esélye maradt… a modern félistenek gyűjtőhelye, amit Félvér Tábor néven ismernek.


aterapeuta

Helene Flood : A ​terapeuta

Az emlékek változnak. De vérfagyasztó igazság előbb-utóbb kiderül.Sara, a fiatal pszichológusnő egy nemrég megörökölt, régi oslói házban praktizál, amelyet közösen újít fel ambiciózus, építész férjével, Sigurddal. Azonban mind a munka, mind a felújítás nehézkesen halad, a férfi pedig egy nap furcsa üzenetet hagy Sara telefonján, majd eltűnik. A magányos Sara egyre kevésbé érzi otthonosnak és biztonságosnak a félkész házat. Furcsa dolgok történnek körülötte: tárgyak tűnnek el, majd bukkannak fel újra, éjszaka pedig mintha lépéseket hallana a padlásról – vagy csak kezdi elveszíteni a józan eszét?Sara a fenyegetések hatására végül eljut arra a pontra, hogy úgy érzi, nem bízhat senkiben – legkevésbé a férjében, akiről igencsak titokzatos dolgok derülnek ki…


aszobatars

Kendall Ryan : A ​szobatárs (Társas játék 1.)

„Csodálatos.” ​- Kelly Elliott, New York Times bestselleszerző
„Szexi, vicces és szórakoztató olvasmány, belevesztem a románcba, amely a mennyekben köttetett.” – My Girlfriend’s Couch Nem szerethetek beléd!
Amikor utoljára láttam a legjobb barátnőm öccsét, még fogszabályzós kis stréber volt. Egy nap azonban Cannon, a kisöcs, megjelent nálam, hogy meghúzza magát a vendégszobámban. Teljesen megváltozott. Huszonnégy éves, széles vállú, férfias és pokolian szexi pasi lett. A több mint 185 centijével, a pólója alatt feszülő szikár izmokkal, a mély hangjával és az önelégült vigyorával őrülten csábító. Éppen csak túlesett egy csúnya szakításon, ezért eszében sincs új kapcsolatba keveredni. És én ellen tudok állni a kísértésnek, igaz? Ki is tartottam egészen a harmadik éjszakáig, amikor is túl sokat ittunk, és bevallotta nekem a legféltettebb titkát: olyan isteni az ágyban, hogy a nők azonnal beleszeretnek. Szerinte ez átok, nem áldás. Szerintem ez baromság, és ezt be is fogom bizonyítani. Kizárt, hogy beleszeressek Cannonba. De mihelyt belevágunk… rádöbbenek, hogy talán életem legnagyobb hibáját követtem el, amikor nem hittem neki.
A USA Today és New York Times bestsellerszerző Kendall Ryan humoros, érzelmes és őrülten szexi regénye ismét lázba hozza az olvasóit.


asemmikiralynoje

Holly Black :  The ​Queen of Nothing – A semmi királynője (A levegő népe 3.)

A ​hatalmat sokkal könnyebb megragadni, mint megtartani. Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról. Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül. Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba. Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között…          A levegő népe trilógiájának várva várt, döbbenetes fináléja.


aprobuneink

Gina LaManna : Apró ​bűneink

Egy gyilkosság. Négy vallomás. Minden szó hazugság.Miért vallaná be négy nő ugyanannak a gyilkosságnak az elkövetését?Vendégek érkeznek az év esküvőjére egy kaliforniai luxusszállodába. A meghívottak között szerepel négy főiskolai barátnő is – Ginger, Lulu, Emily és Kate –, akik a diplomaosztójuk óta nem találkoztak. Okosak, szórakoztatóak, de megkeseredettek, ráadásul mind egy-egy titkot őriznek, és mindent megtennének azért, hogy ez továbbra is titok maradjon.Huszonnégy órával később egy holttestet találnak az esküvő próbavacsorájának a helyszínén. Nem kétséges, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett. A kihallgatások során pedig mind a négy nő bevallja, hogy ő követte el a bűntényt. Egyedül.
A rendőrség számára egyértelmű, hogy hazudnak, de vajon miért?Csak ez a négy nő tudja a választ. És egyikőjük sem árulja el…


allazalku

Ilsa Madden-Mills : Boyfriend ​Bargain – Áll az alku

Célpont: ​egy pasi kőkemény bicepsszel és hatalmas ütővel! Az összetört szívű és csalódott Sugar Ryannek más sem hiányzik, mint egy arrogáns, rosszfiú sportoló… ám most mégis arra kényszerül, hogy alkut kössön az egyetem leghírhedtebb bikájával.
Már ha a pasi egyáltalán észrevenné, hogy a világon van.
A küldetése? Felkerülni a nagymenő hokijátékos radarjára, mindenáron.
Zack Morgan a jégen és a hálószobában egyaránt utánozhatatlan, de még ő sem készült fel a titokzatos lányra, akibe hirtelen lépten-nyomon belebotlik – a diákszövetség bulijain, a kedvenc bárjában, de még az ajtaja előtt is –, és aki ráadásul egy visszautasíthatatlan ajánlattal érkezik. Az üzlet egyetlen feltétele: csak semmi szerelem!
De egy (hm, vagyis két) forró éjszaka után a fogadkozások ellenére a fiú nem képes többé úgy tenni, mintha semmi sem kötné össze őket – kár, hogy a lány képtelen megbízni egy hokijátékosban, akinek az útja összetört szívekkel van kikövezve.
Vajon a hokijátékosnak sikerül bevennie álmai nőjének szívét, vagy az egyezség végén egyetlen jutalma a szívfájdalom lesz?


alidercerdomelyen

Bojti Anna : A ​lidércerdő mélyén

Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, figyelj nagyon, gondolkodj, szerezz értékes tárgyakat, és teljesítsd a küldetésedet! Az akadályokat többféleképpen is legyőzheted, sok úton-módon rájöhetsz a rejtélyek nyitjára, akár többször is végigjárva a könyvet!
A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!
Már megjelent: Éjszaka az állatkertben


aholaszazszorszepeknyilnak

Sienna Cole : Ahol ​a százszorszépek nyílnak

A ​szociális fóbiával küzdő fiatal nő, Molly O’Hara úgy érzi, csak egy kis környezetváltozásra van szüksége, hogy úrrá legyen a félelmein. Az élete minden szempontból gyökeres fordulatot vesz, amikor Londonba költözik, ő mégis ugyanazokkal a kínzó problémákkal találja szembe magát. Talán túlzott félénksége nem csupán jellemhiba, ahogy korábban hitte, hanem valami egészen más áll mögötte?
Molly szomszédságában egy rejtélyes férfi él, aki nem emlékszik a múltjára. Norman Harris napjai a jelen pillanat zűrzavarában telnek, melyben az egyetlen kapaszkodót egy régi, hű barát, Daisy jelenti. Ő azonban haldoklik, és vele együtt az emlékezés reménye is örökre eltűnhet. Amikor Molly a házba költözik, Norman élete hirtelen új értelmet nyer.
A szálakat tovább bonyolítja a karizmatikus világfi, Mason Reid, aki boldogságot és szerelmet ígér a főhősnőnek, ám lehet, hogy egészen más szándékok vezérlik.
Hármójuk sorsszerű találkozása nem csupán a jelent forgatja fel, de a múltat is megkérdőjelezi. A válaszokért Mollynak nemcsak saját eltemetett titkait kell felszínre hoznia, de Norman eltűnt emlékeit is meg kell találnia. Vissza kell mennie oda, ahol a százszorszépek nyílnak.


afektelentronorokos

Karina Halle : A ​féktelen trónörökös (Északi dinasztiák 2.

„Ez ​a LEGJOBB királyi romantikus regény, amit eddig olvastam.” – Angie and Jessica’s Dreamy Reads„Norvégia koronahercege rabul ejtette a szívemet.” – Escapist Book Blog Egyedülálló romantikus regény.
Elsőre csak egy átlagos, húszas évei vége felé járó, jóképű fickónak tűnök. Önbizalomból soha nem szenvedtem hiányt. Tetovált testem olyan, mint egy skandináv félistené, és legalább úgy szeretem a nőket, ahogy ők engem.Ha nem siklóernyőzöm vagy száguldok az autómmal, akkor az éppen aktuális nőmmel élvezem az életet. Egy átlagos szingli férfinak ez pont elég.Csak hogy én nem vagyok átlagos szingli férfi.Magnus herceg vagyok, Norvégia trónörököse. A legutóbbi botrányommal sikerült az egész királyi családot lejáratnom. Csak egyetlen módon tehetem mindezt jóvá: ha összeszedem magam, és felnövök a feladathoz. Máskülönben nem én leszek a trón várományosa. Tehát vagy lemondok a trónról, vagy… megházasodom.Feleségül veszek egy kékvérű idegent.
Például a lichtensteini Izabella hercegnőt.Csendes, intelligens, és hihetetlenül szép. Neki sem tetszik a házasság gondolata, és ezt nem fél a tudtomra adni. Azt mondja, igazi nőcsábász vagyok, semmit nem veszek komolyan, és akkora az egóm, hogy nem férek be a palotába. Szerintem eltökélt szándéka, hogy megkeseríti az életemet.
Annak ellenére, hogy a házasságunk maga lesz az állóháború, elhatároztam, hogy megtöröm Ella távolságtartó, prűd hozzáállását, és felszínre hozom a vad, szexi nőt, aki benne lakozik. Megmutatom, milyen az igazi királynő.
Már csak az a kérdés, hogy engedi-e.
Karina Halle New York Times bestsellerszerző legújabb szexi és romantikus királyi regénye egy igazi szerelembomba, amely ha robban, mindent lángba borít.


7evutan

Renáta W. Müller:7 ​év után (7 év után 1-2.)

Lana Bell volt a legvonzóbb, legizgalmasabb, legcsábítóbb lány, akit a sors Hayden Ravensdale, a befolyásos vállalatimpérium örökösének útjába sodort. Úgy tűnt, az ég is egymásnak teremtette őket, ám amikor Lanának váratlanul nyoma vész az eljegyzésük éjszakáján, gyötrelmes pokoljárás veszi kezdetét mindkettőjük számára. 7 sötét év fájdalma, dühe és gyűlölete után EGY VÉLETLEN TALÁLKOZÁS a kétely, gyanakvás és a vad szenvedély örvényébe taszítja mindkettőjüket.Vajon elég-e a szerelem ott, ahol hiányzik a bizalom?
A 7 év után c. regény egy garantált érzelmi hullámvasút utazás a romantika kedvelőinek.


tn6_id22-307148

0


You must be logged in to post a comment.

cheap ray ban sunglasses outlet
cheap oakley outlet sale
cheap Ray Ban sunglasses online
cheap Ray Ban sunglasses outlet uk
Cheap Ray Bans Outlet
cheap ray bans sale
cheap ray ban glasses
Ray ban sunglasses for cheap
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban glasses outlet
cheap ray ban glasses
cheap oakley sunglasses outlet
Wholesale oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses online
occhiali da sole ray ban clubmaster oakley Italia ray ban italia occhiali da sole ray ban outlet