Hírek, aktualitások

2016. Szeptemberi új könyvek

2016. Szeptemberi új könyvek

 


adontes

Kathryn Taylor: A ​döntés (Daringham Hall 2.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy régóta rejtegetett titok és egy súlyos döntés

Ben Sterling önmagának sem igazán tudja megmagyarázni, miért változott meg benne annyi minden, mióta Daringham Hallban lakik. És ennek nem egyedül az az oka, hogy a kelet-angliai birtokon élő családja kedvesen befogadta – noha ő erre a legkevésbé sem számított. Az egyébként józanságáról és fegyelmezettségéről híres amerikai vállalkozót azok az érzések is kibillentik lelki egyensúlyából, amelyeket Kate, a fiatal állatorvosnő ébreszt benne. Nem tudja, higgye-e, hogy jövője van itt, Angliában. Ekkor még nem is sejti, hogy a háttérben egy cselszővő ármánykodik, és hogy éppen Kate lesz az, aki rábírja, gondolja át még egyszer a Daringham Hall-lal kapcsolatban hozott döntését…

A népszerű angol családtörténet, a Darigham Hall-trilógia második része


afazosmamut

Roberto Pavanello:A ​fázós mamut (Bat Pat 8.)

Kedves borzongást kedvelő barátaim!
Itt vagyok, ragyogok! Bat Pat vagyok!
Egy igazán ijesztő történetem van számotokra… Készen álltok?

A fázós mamut
A muslincás mindenit, lefagynak a szárnyaim! Tudjátok, mi az a jégkorszak? Hát, a Silver testvérek és én alaposan belecsöppentünk, ráadásul megtámadott bennünket a legrémisztőbb őskori lény… Micsoda paraaa!


ahercegnehaboruja

Courtney Milan:A ​hercegné háborúja (Sinister fivérek 1.)

Néha a szerelem csak véletlen.
Ám ez esetben: taktika.
Minerva Lane csöndes, szemüveges nebáncsvirág, és mindent elkövet azért, hogy észrevétlenül meghúzódhasson a sarokban. Amikor legutóbb a figyelem középpontjába került, csúnyán megjárta – olyan csúnyán, hogy nevet változtatott, és elmenekült botrányos múltja elől. Lehet, hogy nem a nebáncsvirág a legpompásabb növény, de legalább nem szakítják le. Ezért amikor egy jóképű herceg érkezik a városba, a legkevésbé sem szeretné felhívni magára a figyelmét.
Ám végül pontosan ez történik.
Mert Robert Blaisdellt, Clermont hercegét nem lehet lóvá tenni. Amikor Minnie kitalálja, hogy a férfi miben mesterkedik, a herceg azonnal rájön, hogy a csöndesség és a szemüveg mögött valami egészen különleges dolog rejtőzik. Elhatározza, hogy felfedi a lány titkait. Ám ezúttal kiderül, hogy egy szégyenlős hajadon képes keresztülhúzni minden számítását…


avadonjarotanitvanya

John Flanagan: Gorlan ​romjai (A vadonjáró tanítványa 1.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Will ​​kisebb kortársainál, de gyors és találékony. Egész életében arról álmodozott, hogy híres lovag válik belőle, mint az apjából. Ezért is sújtja porig, amikor nem veszik fel Vöröshegy Hadiiskolájába. Ehelyett Halt inasa lesz, a titokzatos Erdőkerülőé, akinek különleges képességét, a láthatatlan helyváltoztatást fekete mágiának tulajdonítják… Will vonakodva nekivág, hogy megismerje az Erdőkerülők titkos fegyvereit: a nyilat, a nyílvesszőt, a terepszínű köpönyeget, és a csökönyös kis pónit. Lehet, hogy nem azok a fegyverek, amikre vágyott, nem kard és nem csataló, de amikor ő és Halt egy reménytelennek látszó küldetés során megpróbálják megakadálozni a Király meggyilkolását, Willnek be kell látnia, hogy az Erdőkerülők fegyverei nem is annyira haszontalanok… A Gorlan Romjai első könyve egy izgalmas sorozatnak, mely Willről, és a Vöröshegy Várban élő barátainak kalandjairól szól. „Ez a könyv olyan jó volt, hogy le sem tudtam tenni… John Flanagan tudja, hogyan tartson izgalomban.” – Robere Rahme, 12 éves „Nem tudtam levenni a szemem az oldalakról, annyira érdekes volt, hogy nem tudtam letenni. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki kalandra vágyik.” – Samantha Currie, 11 éves „Káprázatos!” – Edward Carr, 12 éves


alangolohid

John Flanagan: A ​lángoló híd (A vadonjáró tanítványa 2.)

Will és a Vöröshegy Várban élő barátainak kalandjai folytatódnak.
„Egy ember becsaphat. Kettő összeesküdhet. Csak háromban bízom.”
Amíg Araulen királysága a Morgarath elleni háborúra készülődik, Will és Horác a Vadonjáró Gilant kíséri el Keltikába egy küldetésre. De Keltikában csak üres falvakat találnak. Egyedül egy kiéhezett és holtfáradt lány, Evelin tudja megmondani, miért: Morgarath gonosz teremtményei lerohanták Keltikát, és lakóit rabszolgasorba hajtották. Amíg Gilan visszalovagol, hogy figyelmeztesse Királyát, Will, Horác és Evelin kiderítik, miért csapott le Morgarath Keltikára. A királyságot egy három oldalról való támadás fenyegeti – hacsak hőseink nem találnak ki valamit…


jegfoldje

John Flanagan: Jégföldje (A vadonjáró tanítványa 3.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Vadonjárótanonc rabszolgasorba kerül –

és a segítség onnan érkezik, honnan legkevésbé várná…

A rettegett skand hajókapitány rabjaiként Will és Evelin Skandia felé hajóznak. Halt megfogadta Willnek, hogy megmenti, és ennek érdekében még arra is kész, hogy szembeszegüljön a Királlyal. A száműzött Vadonjáró Horáccal az oldalán Gallikán keresztül Skandiába indul. Útjuk során minduntalan vámszedő, rablólovagokba ütköznek. Horác sem most kezdte a vívást, így hamarosan a hadurak és lovagok körében nagy hírnévre tesz szert. De vajon még idejében megtalálják-e Willt, hogy kimentsék rabszolgaságból?


atolgylevelesek

John Flanagan: A ​Tölgylevelesek (A vadonjáró tanítványa 4.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tavasz beköszöntével Will és Evelin végre megszökhetnének Skandiából, de a lányt elrabolja egy titokzatos lovas.

Will utánuk ered, de egy fiúnak öt, ádáz harcossal szemben még akkor sincs esélye, ha történetesen vadonjárótanonc. Szerencsére Halt és Horác időben odaérnek, de nincs idő megünnepelni a viszontlátást, mert Halt rájön, hogy a temuj csapat csak a hatalmas és az ország elfoglalására készülő temuj sereg felderítőosztaga…

A négy araluennek együtt kell működnie a skandokkal, hogy legyőzzék a behatolókat. Persze, csak akkor, ha az oberjarl elfogadja a segítségüket.
Vajon az esküdt ellenségek képesek egymás oldalán harcolni az életük és a királyság megmentéséért?


angyalszarnyakerintese

Karen Kingsbury: Angyalszárnyak ​érintése

AZ ​​ORVOS TANÁCSA, és az elkerülhetetlen szívátültetés ellenére Mary Catherine Ugandába költözik, hogy az ottani új árvaházban dolgozzon. Bármennyi ideje van is hátra, azt úgy akarja eltölteni, hogy gyerekeken segíthessen. Különösen azért, mert neki már nem lehet saját gyermeke. Az egyetlen gondot a profi ligában játszó Marcus Dillinger jelenti, akibe sosem állt szándékában beleszeretni. Egészségi állapotának súlyosságáról sem Marcus, sem Mary Catherine többi barátja – Tyler Ames és Sami Dawson – nem szerezhet tudomást. Hacsak egy Angyaljárás-csapat meg nem valósítja a lehetetlent.
Mindeközben Marcus a lelke mélyén meg van győződve arról, hogy Mary Catherine-nel valami nincs rendben. Hónapok óta tartó hallgatás után, egy égi időzítéssel kézhez kapott levelet követően elkeseredett élet-halál küldetésre indul. Sami és Tyler esküvői készülődésének kellős közepén pedig olyan megdöbbentő hírt kapnak, amely mindannyiuk terveit megváltoztatja. Ugyanakkor a közöttük tevékenykedő angyalok azzal a nagyon is valóságos eshetőséggel néznek szembe, hogy nem minden küldetés vihető sikerre.


csakatehangodathallom

Leah Scheier: Csak ​a te hangodat hallom

„Én ​​voltam az egyetlen, akiben megbízott, az egyetlen, aki nem árulta el. Én voltam az, akit szeretett, az egyetlen, aki hitt neki, még akkor is, amikor a tulajdon anyja behozatta ide, hogy többé már ne szabadulhasson ki. Végig fogok menni a fehérre csempézett folyosón, bekopogok az orvosa szobájába, lecsapom az asztalra, a doktornő elé a rejtélyes füzetet, elolvastatom és megértetem vele, hogy Jonah mit titkol, felfedem előtte, amire eddig csak én lettem figyelmes.”

April nem fog csak úgy, minden harc nélkül lemondani Jonah-ról, aki a fiúja, egyben a legjobb barátja is. Bármit megtenne, hogy biztonságban tudhassa. Ám ahogy Jonah egyre mélyebbre süpped sötét depressziójába, hogy így szabaduljon múltja gyötrelmes megrázkódtatásaitól, a lány vívódni kezd. Megpróbálhatja megóvni szerelmét, de ezzel azt kockáztatja, hogy elveszít minden mást: a családját, a barátait, a lehetőséget, hogy egy komoly hírnévnek örvendő művészeti iskolában tanuljon zenét. Vajon mekkora áldozatot kell hoznia? Végül elég erős lesz ahhoz, hogy elhallgattassa a döntésével egyet nem értőket… És azokat a hangokat, amiket egyedül Jonah hall?


csokelvonokockaknak

Kelly Oram: Csókelvonó ​kockáknak (Szívzűrterápia strébereknek)

Libby Garrett Owen-függő. A szuperokos lány szentül hiszi, hogy megütötte a főnyereményt a szívdöglesztő kosarassal, miközben a srác még csak mutatkozni sem hajlandó vele, nemhogy felvállalni közel egy éve tartó kapcsolatukat. Avery és a kockakommandó nem bírja tovább nézni, hogy imádni valóan őrült barátjuk lassan teljesen kifordul önmagából, ezért ráveszik, hogy csináljon végig egy tizenkét lépéses „Owen-elvonó”-t. A sikeres leszokáshoz Libbynek szüksége van egy pártatlan mentor segítségére is − itt lép a képbe Adam. A kőkemény, szexi srác elvileg tökéletes a feladatra, ha valaki elbír Libbyvel, az ő. Ja, hogy titokban évek óta szerelmes a lányba? Á, miért is bonyolítaná ez a dolgokat?!


egycseppremeny

Sophie Jackson: Egy ​csepp remény (Egy font hús 2.)

Max OHare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit.
Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a falat?
Sophie Jackson trilógiája a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Smanatha Young rajongóinak kötelező.


egymasodperccelkesobb

William R. Forstchen: Egy ​másodperccel később (Később 1.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel.
Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát. Nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Mit tehet ebben a helyzetben egy volt katona, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját, ha úgy tetszik, a modern civilizációt?

Az amerikai Kongresszus folyosóin már megjelenése előtt úgy emlegették a regényt, mint az apokaliptikus thrillert, melyet minden amerikainak el kell olvasnia. A történetet a Pentagonban is reálisnak nevezték, a fegyvert pedig úgy tartják számon, mint amely egyetlen pillanat alatt térdre kényszerítheti az Egyesült Államokat.


eva

Wm. Paul Young: Éva

A ​​22 millió példányban elkelt sikerkönyv, A Viskó szerzőjének új, minden eddiginél felforgatóbb regénye.

John, a Begyűjtő különös helyen él; szigete a világok határán fekszik, egy dimenziók közti redőben.
Egy nap az óceán hatalmas konténert sodor a partra, melyben tizenkét holttest hever. A roncsok közt kutatva John egy fiatal lányra bukkan, aki csodával határos módon túlélte a tragédiát. A sziget Gyógyítói és Tudósai hamarosan felfedezik, hogy a lány genetikai adottságai nem mindennapiak: teste minden egyes sejtjében ott hordozza az egész emberiséget…
Lilly felépülése lázálmokkal és hallucinációkkal terhes, látomásai során Éva, Minden Élők Anyja látogat el hozzá, hogy felfedje előtte az elfeledett igazságot a teremtésről és a bűnbeesésről. Álom és ébrenlét, mitológia és valóság fonódik szorosan egymásba, Lilly pedig ráeszmél, hogy neki is óriási szerepe van az események alakulásában, a tét pedig nem más, mint Ádám és Éva leszármazottainak múltja és jövője.
Az Éva a mindenki által jól ismert teremtéstörténet példátlanul merész újraértelmezése, különleges munka, ami vélhetőleg egész generációkat fog inspirálni.

WM. Paul Young Kanadában született, gyerekkorát viszont Új-Guinea bennszülött törzsei között töltötte misszionárius szüleivel. Kezdetben csupán közeli barátainak és családtagjainak írta történeteit, míg A Viskó (melynek megírásában saját, fiatalkori útkeresése inspirálta) el nem hozta számára a ismertséget. Mindkét eddigi regénye felkerült a New York Times sikerlistájának első helyére. Jelenleg Oregonban él a családjával.


fenyedkinehunyjon

M. O. Walsh: Fényed ​ki ne hunyjon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​​louisianai Baton Rouge-ban a nyári délutánok tikkasztó hőségében nap mint nap összejönnek a szomszédok, hogy együtt főzzenek, hideg sört igyanak és beszélgessenek. Az itt élők figyelnek egymásra. Amikor azonban 1989 nyarán a tizenöt éves Lindy Simpsont a házuktól néhány méternyire megerőszakolják, kiderül, hogy a látszólagos idillnek is megvan a maga sötét oldala.

Az apró, zárt közösségben több gyanúsított is akad. Például a félelmetes Bo Kern, aki a gimnázium után is a szülei nyakán élősködik; a néhány házzal lejjebb lakó Jason Landry; annak nevelőapja, Jacques, a kétes hírű pszichiáter; valamint a szemközt élő kamasz fiú is, aki a Lindy iránt érzett szenvedélyes, elvakult szerelme miatt kerül fel a lehetséges elkövetők listájára. Sok-sok évvel később ő meséli el nekünk, hogy az életet miként változtatja meg örökre a szívfájdalom, a bűn és a szerelem.

A Fényed ki ne hunyjon egyszerre tárja elénk egy kamasz lelkivilágát, egy erőszakos bűncselekmény lebilincselő történetét, a helybéli családok kusza életét és a mindent felemésztő kamaszkori szerelmet. M. O. Walsh regénye megrendítő regény a család jelentőségéről, valamint az emlékek és a megbocsátás erejéről.


halalkomoly

Jónina Leósdottir: Halálkomoly

A ​​helyzet egyértelmű. Bárki is írta a verset, borzalmas ­lelkiállapotban van, talán már élni sem akar. Ez egy segély­kiáltás! De vajon ki küldte?

Helga egy furcsa cetlit talál a konyhaasztalon, miután egy feladaton dolgoztak együtt az iskolai angolcsoport­tal. A lapon egy elmondhatatlanul szomorú vers olvasható. A lány elindul, hogy felkutassa a szerzőjét, és megpróbáljon segíteni neki, ám a keresés jóval nehezebbnek ­bizonyul, mint várja. Öten voltak nála azon az estén, és a lány ­hiába igyekszik, egyre kérdésesebb, melyikük ­írhatta a verset, az idő pedig vészesen fogy. A nyomozásba Helga fura ikertestvére és legjobb barát­nője is bekapcsolódik, akiknek azonban egy egészen más természetű ügy ­alaposan elvonja a figyelmét.

A Halálkomoly egy humoros thriller halál komoly és halá­lo­san komolytalan helyzetekről, amelyekkel előbb vagy utóbb mindenki találkozik…

JÓNÍNA LEÓSDÓTTIR 1954-ben született. Év­tizedeken keresztül újságíróként dolgozott, később ­pedig Izland egyik legnépszerűbb szerzőjévé vált ­ifjúsági- és felnőttregényeivel, melyekért számos kitünte­tés­ben részesült.


langralobbantnyar

Jennifer Salvato Doktorski: Lángra ​lobbant nyár

Hűtlen pasi, véletlenül felgyújtott kocsi, ideiglenes távoltartási határozat… elég sűrűn indul Rosie nyara. A szülei szeretnék, ha a lányuk legalább a bírósági meghallgatásig nem keveredne semmi zűrbe, ezért egyhetes autóútra küldik − az ország túlsó felébe − felelősségteljes barátok kíséretében. Rosie-nak persze semmi kedve az egészhez, egyrészt, mert rendbe akarja hozni a dolgokat az exével, másrészt kizárt, hogy ennyi időt kibír összezárva három totál kocka sráccal (akkor sem, ha egyiküknek piszkosul szexi a csomagolása). Vagy mégis? Talán csak a béna countryzene és az Ufómúzeum ment az agyára, de valahol félúton Elvis otthona és a Grand Canyon között Rosie kezdi egész más színben látni a történteket. Meg a kockacsapatot. Egy kocsi sokféleképpen lángra lobbanhat…


lebeges

Brittainy C. Cherry: Lebegés (Az vagy nekem 1.)

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!


vasproba

Holly Black · Cassandra Clare: The ​Iron Trial – Vaspróba (Magisztérium 1.)

A ​​legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni.
Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet.
Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt.
Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé.

A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik…

A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe.

„Még vonakodó olvasókat is elragad, és a fantasy szerelmeseinek is tökéletes. Tele van rejtélyekkel és nyomokkal, a főhőse gyerekek számára is érthető problémákkal küzd, és a történet csupa kaland.” – Pamela Kramer, Book Examiner -


arezkesztyu

Holly Black · Cassandra Clare: A ​rézkesztyű (Magisztérium 2.)

Callum Hunt nyári szünete nem olyan, mint a többi gyereké. Egyetlen pajtása egy káoszsújtott farkas, Harceb. Az édesapja azt gyanítja róla, hogy a gonosz rejtőzik benne. És persze a legtöbb gyerek ősszel nem a Magisztérium varázslatos világába tér vissza.

Call élete nem könnyű… És még nehezebbé válik, miután körülnéz a pincében, és felfedezi, hogy az apja talán végezni akar vele meg Harcebbel.

Call elszökik a Magisztériumba – ott azonban még feszültebb a helyzet. Valaki ellopta az Alkahestet, egy rézkesztyűt, ami képes megfosztani bizonyos mágusokat a mágiájuktól. Ráadásul miközben Call és barátai, Aaron meg Tamara a tettes után kutatnak, nagyon veszélyes ellenfelek figyelmét hívják fel magukra… és még annál is veszélyesebb igazságot tárnak föl.

Miközben a Magisztérium rejtélyei egyre csak szaporodnak és mélyülnek, az óriási sikerű szerzőpáros, Holly Black és Cassandra Clare fantasztikus utazásra invitálják az olvasókat, ahol a tét nemcsak egy fiú sorsa… hanem az egész világé.


megszallottsag

Nora Roberts: Megszállottság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Naomi Bowes gyermekkorában egy éjjel titokban apja nyomába szegődik, és azon az éjszakán az ártatlanság számára örökre elvész. Iszonyú dolgokat fed fel azáltal, hogy kiszabadít egy erdei veremben fogva tartott lányt, ezzel hírhedtté téve apját, aki a borzalmas bűnöket elkövette.

Naomi Carson néven sikeres fotóssá válik, és utazásai során egyszer csak rátalál egy olyan helyre, amely rendkívüli módon vonzza – ez azonban több ezer mérföldre van mindentől és mindenkitől, amit és akit addig ismert.

A nő szeretné fenntartani magányos életformáját, Sunrise Cove lakói azonban valami módon folyton elérik, hogy megnyíljon előttük – különösképpen az eltökélt Xander Keaton.
Naomi érzékeli, ahogy sorra leomlanak a maga köré emelt falak, és annak is tudatában van, hogy titkon mindig is arra az életre vágyott, amit ez az új helyzet tálcán kínál neki. De már oly sokszor kellett rádöbbennie, hogy a múlt fenyegető árnya mindenhová követi…


szinmarkaban

Marco Caldera: Szin ​markában

Aziz nem szeretne meghalni, de úgy tűnik, senkit sem érdekel a véleménye.
Egy nyüzsgő arab országban, idegen ágyon ébred. Kicsoda ő? Hogyan került oda? Miért lőnek rá ennyien? Hát nincs jobb dolguk ezeknek?
Aztán jön a felmentő sereg, ami sokkal rémisztőbb, mint maguk az üldözők. Ugyanis felségnek szólítják.
Aziz amnéziás, semmit nem ért a körülötte zajló mozgalmas eseményekből. Lehet, hogy van egy gyönyörű, titokzatos, bár kissé hazudós neje? És egy országa, amit kormányoznia kellene?
A fergeteges sodrású regény egy ismeretlen világba repít, ahol tisztára törölt elmével kell helytállni idegen hatalmak összeesküvései közepette, lavírozni rejtélyes halálesetek között, és legnagyobb kalandként megismerni egy lányt.


tizenegyesallomas

Emily St. John Mandel: Tizenegyes ​állomás

A ​​Lear király bemutatóján a címszereplőt játszó színész, Arthur Leander szívinfarktust kap, de halála szinte senkinek sem tűnik fel: ez az éjszaka ugyanis arról lesz híres, hogy ekkor szabadult el a világ legpusztítóbb járványa. Élete és elmúlása azonban láthatatlan szálakkal köti össze képregényrajzoló exfeleségét, Mirandát, a mentősnek tanuló Jeevant és a halálát végignéző gyerekszínész Kirstent, aki húsz évvel később az Utazó Szimfónia nevű vándortársulattal együtt próbál fényt vinni az egymástól elvágott, túlélésért küzdő közösségek életébe.
„Mert életben maradni nem elég.”
Ez a társulat, és egyben a könyv mottója is. A halott színészhez kötődő alakok egymásba szövődő múltján és jelenén keresztül látjuk a végzetes éjszakát, a civilizáció törékeny szépségét, és az új világot, ahol mindig van, aki tovább vigye a fáklyát.
A Tizenegyes állomás Arthur C. Clarke-díjat és Toronto Book Awardot nyert regényét számos nyelvre lefordították. Gyönyörű, lírai könyv a művészet hatásáról és értékéről, amely az apokalipszis után sem veszít fontosságából.


tunderkonyv

Chanda Hahn: Tündérkönyv (Balszerencsés tündérmese 3.)

A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.


vesaliustitka

Jordi Llobregat: Vesalius ​titka

Barcelona, ​​1888 májusa. Alig néhány héttel az ország első világkiállításának megnyitója előtt több fiatal lány borzalmasan megcsonkított holttestére bukkannak. Sebeik egy feledés homályába merült, régi átkot idéznek.

A könyörtelen gyilkos utáni hajszába három civil is belekeveredik. Daniel Amat, az Oxfordban élő fiatal tanár, aki különös körülmények között meghalt édesapja miatt tér vissza Barcelonába. Bernat Fleixa, aki újságíróként dolgozik a Correo de Barcelonánál, és leghőbb vágya egy olyan esetről írni, amely végre híressé teszi. Az orvostanhallgató Pau Gilbert, akinek minden lépését súlyos titkok övezik. A gyilkos kézre kerítése érdekében ők hárman egy olyan 16. századi anatómiai kézirat nyomába erednek, amely merőben megváltoztathatja a tudomány állását.

Jordi Llobregat 2015-ös regénye az egyik legváratlanabb és legnagyobb sikert arató történelmi krimi volt Spanyolországban. A megjelenését követően több mint tizenöt országban keltek el a kiadás jogai, többek között az Egyesült Államokban is.


zartajtokmogott

B. A. Paris: Zárt ​ajtók mögött

Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.

Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?

„ Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. “

Lesley Pearse


zuhanas

 Kuncz S. Erzsébet: Zuhanás

50 után csak a csodában bízhatsz?

Újra ​​lehet kezdeni 30 év házasság után?

Mit éreznél, ha a férjed szennyesét válogatva a kezedbe akadna egy idegen ruhadarab, egy másik nő bugyija?

Kuncz S. Erzsébet történetének hőse, Nóra, átélte a pillanatot, amikor rádöbbent, hogy nem ő az egyetlen nő párja életében. Összezuhant… akkor lett vége mindennek. Vagy éppen akkor kezdődött el?

A boldognak tűnő házaspár felnevelt két gyereket, megéltek együtt vidám és nehezebb időszakokat, és várták, hogy végre jöjjenek a megérdemelt „unalmas évek”. A sors azonban máshogy hozta, és életüket már külön utakon járják.

Nóra megtapasztalta azt, amitől minden feleség retteg: megannyi közösen eltöltött év után lecserélték egy fiatalabbra. Ahogy mások, ő sem hitte, hogy ez vele is megtörténhet: hogy megcsalják és elhagyják.

A szörnyű felismerés után azonban megrázta magát, és bár idő kellett hozzá, de úgy döntött, nem rokkan bele, inkább túllép rajta. Megígérte magának, hogy boldog lesz!

Kuncz S. Erzsébet története és Nóra elszántsága az újrakezdésre példaként szolgálhat bárkinek.


szaguldocirkusz

Nora Roberts: A ​száguldó cirkusz / Háborúban, szerelemben

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Száguldó ​​cirkusz
Cynthia Fox, a fiatal fényképésznő, akit mindenki csak Foxynak becéz, fotóriportot készít híres autóversenyzőkről, köztük a bátyjáról, Kirkről, és ezalatt találkozik ifjúkori szerelmével, Matthew Lance-szel. Amilyen boldog a férfi karjában, olyan szerencsétlen a kapcsolatuk egyéb területein. Matthew ugyanis szintén a száguldó cirkusz szerelmese, és Foxy nem tűr vetélytársat. Ráadásul az ő szemében ez a sport veszélyes játék a halállal. Hiába házasodnak össze, az autóversenyzés iránti szenvedély Foxy szemében válóok…

Háborúban, szerelemben
Beba Clark boldogan él egy amerikai kisvárosban, élete azonban fenekestül felfordul, amikor azt a kis, családias fogadót, amelyet ő vezet, megvásárolja Taylor Reynolds, egy szállodabirodalom tulajdonosa. Őt magát a lány hihetetlenül vonzónak találja, a terveit azonban a legkevésbé sem. Szentül megfogadja: nem engedi, hogy Reynolds modern üdülőszállóvá építtesse át az ő imádott fogadóját. Két hete van arra, hogy jobb belátásra bírja a férfit. Hadat üzen neki, ám az nem jut eszébe, hogy háborúban és szerelemben mindent szabad…

0


You must be logged in to post a comment.

cheap ray ban sunglasses outlet
cheap oakley outlet sale
cheap Ray Ban sunglasses online
cheap Ray Ban sunglasses outlet uk
Cheap Ray Bans Outlet
cheap ray bans sale
cheap ray ban glasses
Ray ban sunglasses for cheap
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban glasses outlet
cheap ray ban glasses
cheap oakley sunglasses outlet
Wholesale oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses online
occhiali da sole ray ban clubmaster oakley Italia ray ban italia occhiali da sole ray ban outlet