Hírek, aktualitások

2016. Novemberi új könyveink

2016. Novemberi új könyveink

 


azozvegy

Fiona Barton: Az ​özvegy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mind láttuk őt. Glent, a férfit, a szörnyet, ahogy – egy borzalmas bűnügy vádlottjaként – az újságok címoldaláról bámul ránk.
De mi lehet az asszonnyal, aki a bíróság lépcsőjén vár? Az asszonnyal, aki a férfi mögött áll?

Jean Taylor élete szerencsésen és átlagosan alakult. Szép ház, kedves férj, Glen, aki minden volt, amire valaha vágyott: az ő sármos hercege. Egészen addig, míg az újságokból bárki megtudhatta: a férje minden gaztettre képes szörnyeteg, maga az ördög…
De Glen most halott. Jean pedig elmond mindent, amit tud.

Fiona Barton első regényét az év legjobban várt könyvei közt emlegette az angol és az amerikai sajtó. És nem hiába. Az özvegy napok alatt felkerült a legfontosabb sikerlistákra, pillanatok alatt lett a Sunday Times és az Amazon bestsellere. Eddig 26 nyelvre fordították le, nálunk a világ legtöbb országát megelőzve jelenik meg.


markolotraktorkukasauto

Markoló, ​traktor, kukásautó

Nagy járműkönyv

Markoló, traktor, kukásautó – és ez még nem minden! Buldózer, homlokrakodó, betonkeverő, úthenger, kombájn, bálázógép, utcaseprő gép, billenőplatós teherautó, tolólétrás, emelőkosaras tűzoltóautó – a Ravensburger kiadó e képeskönyvében a kisgyermekek megtalálják mindazokat a járműveket és munkagépeket, amelyek az építkezéseken, a földeken, a repülőtereken dolgoznak, és amelyeket a tűzoltók és a szemétszállítók használnak.


azovodakerulouthenger

M. Kácsor Zoltán: Az ​óvodakerülő úthenger (Garázs bagázs 4.)

Az úthengerek királyi családjából származó akaratos úthengergyerek, Henger Henrik egy nap elhatározza: márpedig ő többé nem jár óvodába. Punktum! Hiába minden jó szó és óvó intelem, világgá megy a dölyfös kis jármű. Erdőkön hajt keresztül, ahonnan traktorok szállítják a fát, mezőkön vág át, ahol kombájnok aratják a gabonát, városokba jut el, ahol markolók építik a házakat. Látva, hogy mindenki serénykedik, az óvodakerülő úthenger is elhatározza: beáll dolgozni. Postásinasnak szegődik, festősegédnek áll de hengereivel mindent tönkretesz. Végül összetalálkozik a garázs kedves lakóival, akik jó ötletet adnak neki: építsen utat. A nagy kaland végére az óvoda kérdése is megoldódik, ráadásul Henger Henrik még barátokra is lel.


homokvihar

Leslie L. Lawrence: Homokvihar (Leslie L. Lawrence 43.)

Londonban halottat találnak lord Bradley kastélyában: egy ismeretlent megfojtottak és homokot dugtak a torkába. Aztán Ráhu jógastúdiójában is találnak egyet. Indiában, a Thar sivatagban viszont csontvázakra bukkannak, és sokan Nagy Sándor elrejtett kincsét keresik. Odautazik Leslie L. Lawrence is, hogy megtalálja az eltűnt Sarah Calvint. Barbara del Sol cirkuszában megölik a légtornászt, és az ő torkában is homokot találnak. A szádhu viszont a homokban lakik, és mindent lát, az elefánt pedig mindent összedönt. A rendőr nem fér be a saját házába, de a hullát még betuszkolja valahogy. Mr. Boyle nem talál a békaburgerébe megfelelő békát, viszont mindenki meg akarja venni a sivatagot Barbarától. Végül egy alapos lövöldözés után minden görbe kiegyenesedik, és hősünk nyugodtan (?) elutazhat Nepálba.


homokvihar2

Leslie L. Lawrence: Homokvihar 2. (Leslie L. Lawrence 43.)

Londonban halottat találnak lord Bradley kastélyában: egy ismeretlent megfojtottak és homokot dugtak a torkába. Aztán Ráhu jógastúdiójában is találnak egyet. Indiában, a Thar sivatagban viszont csontvázakra bukkannak, és sokan Nagy Sándor elrejtett kincsét keresik. Odautazik Leslie L. Lawrence is, hogy megtalálja az eltűnt Sarah Calvint. Barbara del Sol cirkuszában megölik a légtornászt, és az ő torkában is homokot találnak. A szádhu viszont a homokban lakik, és mindent lát, az elefánt pedig mindent összedönt. A rendőr nem fér be a saját házába, de a hullát még betuszkolja valahogy. Mr. Boyle nem talál a békaburgerébe megfelelő békát, viszont mindenki meg akarja venni a sivatagot Barbarától. Végül egy alapos lövöldözés után minden görbe kiegyenesedik, és hősünk nyugodtan (?) elutazhat Nepálba.


aboldogsag

Szendi Gábor: Értelmes ​szenvedés: a boldogság

Képzeljük el, hogy jóllakottan, napbarnítottan és egészségesen üldögélünk az úszómedencénk partján, a vízben boldog gyermekeink lubickolnak, mellettünk fekszik csodaszép feleségünk/jóképű férjünk, a garázsban állnak a drága autók, a kertész a háttérben éppen gereblyézi a füvet… Vajon ha e pillanatban megkérdezné tőlünk valaki, boldogok vagyunk-e, mit felelnénk rá?

SZENDI GÁBOR szerint a válasz nem egyértelmű. A valódi boldogság ugyanis szinte mindig küzdelemmel, verejtékkel, nyugtalansággal jár: az érzést a remény és a kétség közti hányódás, a kudarcok és a sikerek, a meg nem értettség és az elismertség, a kitaszítottság és az elfogadottság váltakozása jellemzi.

Szendi új kötetéből kiderül, hogy milyen technikákkal, módszerekkel lehet előidézni és fenntartani ezt a boldog állapotot, fokozni a boldogságszintet, vagyis elsajátítani azt a szemléletmódot, amely révén boldogabbak lehetünk. A szerző tehát állítja: a boldogság tanulható!


harrypotteresazelatkozottgyermek

J. K. Rowling · John Tiffany · Jack Thorne: Harry ​Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter 8.)

Első és második rész

Tizenkilenc ​​évvel a roxforti csata után…

Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne.

Ez a könyv, amely a színházi próbák szövegkönyvének különleges kiadása, lehetővé teszi, hogy azok is nyomon követhessék Harry Potternek, valamint családjának és barátainak sorsát, akik nem látták a darabot. Az ősbemutatóra 2016. július 30-án a londoni West Enden került sor.

A Harry Potter és az elátkozott gyermeket elsőként a Sonia Friedman Productions, Colin Callender és a Harry Potter Theatrical Productions vitte színre.


egyesmarkolo

M. Kácsor Zoltán: Egyes ​Markoló (Garázs bagázs 1.)

A kis Vilmos alig akart hinni a szemének, amikor egyik reggel az ágya mellett egy vadonatúj markolót talált. A csodaszép lánymarkolót nem mástól, mint a Mikulástól kapta ajándékba! A kedves munkagép a kezdeti súrlódások után jó barátjává válik a garázs többi lakójának: Bobcatnek, Buldózer Boldizsárnak, Dömper Dömötörnek és persze a fiúmarkolónak. A vicces mesesorozat nemcsak a kisfiúkat bűvöli el, hanem a lányoknak is tartogat meglepetéseket!


zuhanaselott

Noah Hawley: Zuhanás ​előtt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​​ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Martha’s Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.

Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?

Noah Hawley thrillere napok alatt felkerült a sikerlistákra. A történet nem csak az olvasók, de a kritikusok közt is egyöntetű sikert aratott, mert a szenvedélyes összecsapások nagy gonddal és alapossággal megrajzolt szereplők között zajlanak le. A könyv letehetetlenül izgalmas.

A szerzőt milliók ismerik szerte a világon, Ő a több földrészen is rendkívüli sikert aratott Fargo filmsorozat sokszorosan díjnyertes írója. Díjai közt ott az Emmy és a Golden Globe díjak. A zuhanás előtt filmjogait a Sony Pictures vásárolta meg.

A könyv trailere:
https://www.youtube.com/watch?v=QQ8ald5vqF0


ittvagyok

Clélie Avit: Itt ​vagyok

Elsa nem érez hideget, szomjúságot, éhséget. Egy hegymászó baleset után kómába zuhanva, hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Illetve nem teljesen érzéketlenül.

Hall.

Csak ezt senki sem tudja.

Thibault az édesanyját kíséri be a kórházba az öccséhez, ő viszont nem hajlandó bemenni hozzá. Neheztel rá a halálos balesetet miatt, amit okozott. A kórházban bolyongva véletlenül Elsa szobájába téved. Ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér…


rosszcsontikrek

Geoff Rodkey: Claudia ​és James kiássák a csatabárdot (Rosszcsont ikrek 1.)

A háború borzalmas dolog. Én már csak tudom, hiszen utánaolvastam a Wikipédián. És részese is voltam egynek. Az ellenség a bátyám, James volt. Tudom, ez nem hangzik igazi háborúnak. De higgy nekem. Az volt. Ez a történet egy szörnyű háborúról szól, ami egy ikerpár, James és Claudia Morgan között folyt. Nagyjából reggel 8:27-kor, szeptember 8-án, egy hétfői napon kezdődött az egész egy kegyetlen és értelmetlen támadással az iskolai büfénél. De az is lehet, hogy még korábban, a reggel folyamán indult a dolog a Morgan család konyhájában, az utolsó barna cukros, fahéjas, kenyérpirítóban felmelegíthető süti felett. De hogy igazából mi is történt? A válasz azon múlik, hogy kit kérdezel…


aljasszandek

Sandra Brown: Aljas ​szándék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. ​​Emory Charbonneau gyermekorvos szenvedélye a hosszútávfutás, férje, Jeff azonban csöppet sem lelkesedik Emory sportmániájáért. Amikor a nő a soron következő maratonjára készül Észak-Karolinában, edzés közben nyoma vész. Jeff bosszús a legutóbbi vitájuk miatt, ezért késve jelenti be felesége eltűnését, és a nyomok kihűlnek: a köd és jég börtönébe záródó hegyi vadonban szinte lehetetlen feladat Emory felkutatása.
Miközben a rendőrség Jeffre gyanakszik felesége „hirtelen eltűnése” miatt, az eszméletét visszanyerő Emory azzal szembesül, hogy egy titokzatos férfi ejtette rabul, akinek erőszakos múltja oly sötét, hogy még a nevét sem fedi fel előtte. Az asszony eltökélt szándéka, hogy megszökik fogva tartójától, ám ezzel csak újabb bajba sodorja magát.
A két ember váratlanul olyan bűnözőkkel kerül összetűzésbe, akik sajátosan értelmezik a törvényt, akiknek semmi sem szent. Ám a „névtelen” férfi keze nyomán minden rossz jóra fordul, az asszony is legyőzi félelmeit, és ráébred, hogy elrablója valójában megmentette azoktól, akik a halálát akarták – és attól is, hogy megszakadjon a szíve.


massza

Kalapos Éva: Massza

Ráber Patrik tök átlagos. Tizennégy múlt, egy hatosztályos gimibe jár, normális családja van és néhány (kevésbé) normális barátja. A haja szőke, a szeme sötétkék, a testalkata átlagos. A lányok alig veszik észre. Legalábbis a legtöbb.
Ráber Patrik mégis elüt az átlagtól. Színésznek készül, szabadidejében verseket és monológokat tanul. A családja nem igazán érti meg, ahogy az osztálytársai sem.
Ráber Patrik kretén.
Ráber Patrik nyomorék.
Ráber Patrikra nincs szüksége a világnak.
Legalábbis azok szerint, akik zaklatják őt.

Egy regény az online és offline megfélemlítésről, egy kamasz legádázabb félelmeiről és arról, hová vezet, ha a cybertérben teljesen elvész a kontroll.
Olvasd el! És nem csak akkor, ha érintett vagy.
A regényt tizennégy éven felülieknek ajánljuk!


viharoserzelmek

Anne L. Green:Viharos ​érzelmek

Szenvedély ​​nélkül lehet élni, de vajon érdemes?
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át.
A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több mint egy testőr.
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás.

Vajon mindkettőjük vonzalmát csak a szenvedély mozgatja? Vajon van jövője a szerelemnek a múlt árnyékában?
Az Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje, a váratlan fordulatokban bővelkedő legújabb romantikus-erotikus regényében válaszokat keres a sokakat izgató kérdésekre.


aszabadsagkulcsa

Maya Banks: A ​szabadság kulcsa (KGI 2.)

Sam Kelly volt az első szerelme. Most ő az utolsó reménye.
Amikor Sam Kelly kihúz egy sérült nőt a tóból, még nem sejti, hogy Sophie Lundgren az. A lány, akivel szenvedélyes éjszakákat töltött együtt egy titkos mexikói küldetés során. A lány, aki aztán nyom nélkül eltűnt, és akit azóta sem tud kiverni a fejéből.
Sophie hónapok óta bujkál. Csak magára számíthat, és a legapróbb hiba is a saját és a születendő gyermeke életébe kerülhet. Tudja, hogy nem maradt más választása, segítséget kell kérnie. Samtől. És figyelmeztetnie kell: a férfi is célpont.
Samnek túl sok kérdése van, nem hagyhatja, hogy a lány ismét eltűnjön. A régi tűz újra fellángol, és a férfi bármit megtenne, hogy megvédje őt és a gyermeküket. Sophie múltja azonban olyan sötét titkokat rejt, amelyek veszélybe sodorják az egész Kelly családot és próbára teszik törékeny kapcsolatukat. Ha túl akarják élni, meg kell tanulniuk bízni egymásban.


ahazugsaghalo

Kody Keplinger: Lying ​Out Loud – A hazugságháló

Sonny ​​Ardmore remekül hazudik.
Arról, hogy az apja börtönben van, hogy az anyja kirakta őt otthonról, és éjszakánként titokban a legjobb barátnőjénél alszik.
Talán Amy Rush az egyetlen, aki átlát Sonny hazugsághálóján, és mellette áll, bármi történjék is. Mindent megosztanak egymással: a titkaikat, a ruháikat… Sőt, még a Ryder Cross iránti utálatuk is közös.
Ryder az új fiú a Hamilton gimiben, és megtestesíti mindazt, amit Sonny és Amy ki nem állhat: a srác egy beképzelt, sznob stréber. Csakhogy Rydernek van egy gyenge pontja: Amy. Le sem tagadhatná, hogy belezúgott. Úgyhogy amikor Ryder e-mailben randira hívja Amyt, a két lány úgy érzi, kihagyhatatlan alkalom kínálkozik a számukra.
Úgy alakul, hogy Sonny egy egész éjszakát végigchatel Ryderrel, és őszinte borzalmára rádöbben, kezdi megkedvelni a fiút. Csakhogy van egy kis probléma: Ryder végig azt hitte, Amyvel beszélget. Úgyhogy Sonny bonyolult hadműveletet eszel ki, amivel rádöbbentheti Rydert, valójában mindig is őt akarta, nem Amyt. Képes lesz Sonny egészen az igazságig jutni a hazugságai segítségével, vagy végül Rydert és Amyt is elveszíti?
Kody Keplinger egy vicces és egyben szívszorító történettel tér vissza a The DUFF – A pótkerék világába: azokról a hazugságokról ír, amiknek bedőlünk, és azokról az igazságokról, amikre véletlenül sem számítanánk.


azorokosnohatas

Courtney Milan: Az ​örökösnőhatás (Sinister fivérek 2.)

Miss Jane Fairfield semmit sem csinál jól. Társaságban folyton sületlenségeket beszél – ráadásul megállás nélkül. Hiába kerülnek egy vagyonba, a ruhái csúfot űznek a divatból. Még a tekintélyes hozománya sem mentheti meg attól, hogy közutálat tárgya legyen.
És pontosan ez a célja. Megtenne bármit, hajlandó lenne megalázkodni is, hogy hajadon maradhasson, és biztonságban tudhassa a húgát.

Mr. Oliver Marshallnak pedig mindent jól kell csinálnia. Egy herceg balkézről született fia, aki szerény körülmények közt nevelkedett – és eltökélt célja, hogy hangot és hatalmat ad a közembereknek. Elég egy rossz lépés, és soha nem kapja meg az esélyt, hogy valóra válthassa az álmait. Semmi szüksége arra, hogy megmentsen egy botrányos nőt. Arra pedig végképp nincs szüksége, hogy belé szeressen. Ám van valami a bájos és merész Jane-ben, aminek képtelen ellenállni… még, ha ezzel tönkre is teszi mindkettejüket.


ababahaz

M. J. Arlidge: A ​babaház (Helen Grace 3.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​​fiatal nő egy hideg, sötét pincében ébred, és fogalma sincs, hogy került oda, ki rabolta el. Így kezdődik a legrosszabb rémálma.

Egy félreeső tengerparti strandon előkerül egy másik fiatal nő elásott holtteste. Ám a halott lány eltűnését nem jelentették – elhidegült családja rendszeresen kapott tőle szöveges üzeneteket az évek során. Valaki a síron túl is életben tartotta.

Helen Grace felügyelő számára ez vérfagyasztó jelzés arról, hogy egy szörnyet üldöz, aki nemcsak perverz, de ügyes és leleményes is – ragadozó, aki nem először ölt.

Miközben Helen a gyilkos motivációját próbálja megfejteni, ráébred, hogy versenyt kell futnia az idővel…

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi sorozatokon is dolgozik angol és amerikai tévécsatornáknak.


idegpalya

Jeanne Ryan: Nerve ​– Idegpálya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a kissé visszahúzódó Vee egyszer csak belecsöppen egy interneten követhető bátorságpróba-játékba, hirtelen azzal szembesül, hogy a névtelen irányítók mindent tudnak róla. Olyan nyereményekkel kecsegtetik, melyek után az EzVagyokÉn oldalán vágyakozott, majd a számára tökéletes pasival, a dögös Iannel szervezik egy csapatba. Először jó mókának tűnik a dolog – a rajongók buzdítására egyre kockázatosabb feladatokat hajtanak végre, egyre értékesebb jutalmakért. De az események komoly fordulatot vesznek, amikor öt másik játékossal egyetemben egy titkos helyszínre irányítják őket, ahol a fődíjért kell harcba szállniuk, s a mindent vagy semmit játékban már az életük a tét.
Jeanne Ryan első regénye izgalmas thriller, egyszerűen letehetetlen olvasmány.

0


You must be logged in to post a comment.

cheap ray ban sunglasses outlet
cheap oakley outlet sale
cheap Ray Ban sunglasses online
cheap Ray Ban sunglasses outlet uk
Cheap Ray Bans Outlet
cheap ray bans sale
cheap ray ban glasses
Ray ban sunglasses for cheap
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban glasses outlet
cheap ray ban glasses
cheap oakley sunglasses outlet
Wholesale oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses online
occhiali da sole ray ban clubmaster oakley Italia ray ban italia occhiali da sole ray ban outlet